Opis: Flagowy Merlot winnicy. Winogrona z niskowydajnych, starych winnic. Fermentacja w kadziach, a następnie bardzo długie leżakowanie (14-16 miesięcy) w nowych francuskich beczkach dębowych dla osiągnięcia maksymalnej złożoności i integracji tanin.
Aromat: Głęboka koncentracja aromatów śliwek w zalewie, czarnych wiśni i jeżyn, przeplatanych nutami gorzkiej czekolady, kawy, likieru i dymu.
Smak: Aksamitne, gęste i niezwykle gładkie, z jedwabistymi, dojrzałymi taninami. Ogromne body i głęboki, skoncentrowany smak ciemnych owoców i czekolady. Finisz trwający minutami.
Dopasowanie kulinarne: Najwyższej klasy czerwone mięsa: polędwica wołowa, pieczona jagnięcina, dziczyzna, trufle.
Temperatura serwowania: 16-18°C
Napowietrzanie: Konieczne (1-2 godziny).
Charakter: Mięsiste, intensywne i eleganckie wino o wielkiej strukturze i potencjale leżakowania przez wiele lat.