Serwowanie: Idealne do degustacji jako wyrafinowane uzupełnienie eleganckiego posiłku lub jako inspiracja do głębokich rozmów. Podawać schłodzone do temperatury 12 – 14⁰C
Szczep: Tinta Amarela; Tinta Barroca; Tinta Roriz; Tinto Cão; Touriga Franca
Dojrzewanie: między 25-40 lat
Winifikacja: Sandeman Porto Tawny 30 Years Old jest wytwarzane metodą klasyczną dla win porto. Winogrona, zbierane ręcznie, przechodzą przez proces usuwania szypułek i miażdżenia przed kontrolowaną fermentacją z maceracją, aby ekstrahować najlepsze elementy. Kluczowy moment dodania alkoholu winnego, wybierany przez winiarza, decyduje o równowadze między ciałem a aromatem wina. Dojrzewanie: Wina po zbiorach pozostają w Douro do wiosny, a następnie przenoszone są do piwnic Sandemana w Vila Nova de Gaia. Tam w dębowych beczkach odbywa się ich starzenie, zgodnie z tradycją win porto. Przez lata wyselekcjonowane wina są degustowane, przesączane i korygowane. Ostateczna mieszanka to wynik ścisłego wyboru win w wieku 25-40 lat, starannie połączonych w celu osiągnięcia charakterystycznego stylu i spójności Sandeman Porto Tawny 30 Years Old.
Reviews
There are no reviews yet.