Opis: Eleganckie białe wino wytwarzane ze szczepu Fiano, uprawianego w Apulii. Fermentacja i dojrzewanie w stalowych zbiornikach pozwalają zachować świeżość i czystość aromatu, podkreślając mineralny charakter wina.
Aromat: Intensywny i finezyjny, z nutami dojrzałych gruszek, brzoskwiń białych, kwiatów akacji i charakterystyczną nutą migdałów i miodu.
Smak: Wytrawny, o dobrej strukturze i kremowej teksturze, z żywą kwasowością zapewniającą doskonałą równowagę. Smaki owoców pestkowych i mineralne prowadzą do długiego, czystego finiszu.
Dopasowanie kulinarne: Idealne do dań rybnych i owoców morza, risotto z warzywami, białych mięs i łagodnych serów.
Temperatura serwowania: 10-12°C
Napowietrzanie: Nie wymaga.
Charakter: Świeże, eleganckie i złożone białe wino o wyraźnym charakterze.